DIY kabel organiser

Omdat ik veel reis, onder andere van en naar stage, heb ik altijd een e-reader, mobieltje en een mp3 speler bij me. Deze apparaten hebben natuurlijk stroom nodig om te werken, dus heb ik ook altijd opladers bij me… en ze raken altijd in de knoop en nemen op die manier ook meer ruimte in dan nodig is…Daarom heb ik iets bedacht waardoor ze netjes blijven, en er tegelijkertijd leuk uit ziet!

Googly (342x640)

 

En het leukste is nog: het is enorm makkelijk om te maken! En je kan hem zo groot/klein/leuk maken als je zelf wil 🙂

Het enige dat je nodig hebt is een schaar, karton (een lege keukenrol of een pizzadoos bijvoorbeeld), plakband, lijm(pistool), lint/garen en eventueel iets om je kabel organizer mee te versieren, zoals googly eyes. En natuurlijk een kabel om netjes te bewaren 🙂

Het eerste wat je moet doen is je kabel opvouwen om te kijken hoe lang het stuk karton moet zijn dat je uit moet knippen. Als je een keukenrol gebruikt kan je ook gewoon daar een reep van uitknippen en kijken of het formaat goed is voor de kabel die je hebt. Voor een iPod oplader zul je hem kleiner moeten maken. Als je het goede formaat hebt, plak je hem dicht met een stukje plakband.

Stap 1

En dan komt het leuke gedeelte: het mooi maken! Ik vind het het leukste om hem te omwikkelen met garen of lint, maar je kan hem natuurlijk ook verven met acrylverf. Plak het begin van het garen of lint aan de binnenkant vast met een beetje lijm of plakband, en begin met omwikkelen. Easy as that 🙂 Als je garen gebruikt moet je er wel voor zorgen dat je de garen zo strak mogelijk tegen elkaar aan legt zodat het karton er niet doorheen schijnt. Als je de hele circel hebt gehad plak je het uiteinde weer aan de binnenkant vast. Je kan ook halverwege stoppen, het einde vastplakken en verder gaan met een andere kleur.

20140515_195805 (640x559)

20140515_200514 (640x392)

 

20140515_202211 (640x563)

En als laatste… leuk maken (als je dat wil)! Ik vind zelf de organisers met googly eyes erg leuk… Maar ik houd dan ook van rare dingen 🙂

Kabeltjes

 

 

spacer