Tekening – Draak (2)

De vakantie is voorbij, en de scholen zijn weer begonnen… Maar ik heb mijn draak afgemaakt! Eind Juli heb ik een blog geschreven over de tekening. Deze blog gaat dus over het afmaken (inkleuren).

Ik heb besloten om hem na te tekenen op canvas en deze dan in te kleuren met acrylverf. Ik heb alleen goedkope spullen van de Action gebruikt. Dit was de eerste keer dat ik iets heb geschilderd, dus ik ben ontzettend trots op het resultaat…

De eerste laag verf! (Ik had hem al nagetekend op doek)

De eerste laag verf! (Ik had hem al nagetekend op doek)

Her en der heb ik onder het verven nog aanpassingen gedaan aan een vorige laag verf, zoals je ook bij de volgende foto zult zien:

V8

Ik vond bij de vorige versie dat het oog teveel dezelfde kleur had als de huid. Daarom heb  ik het oog hier wat meer oranje gemaakt dan het eerst was.

V9

Wat een grote verandering, zul je vast denken. En nee, ik ben niet vergeten om tussendoor foto’s te maken. 😉 Wat ik hier heb gedaan is de bergen allemaal één kleur verven (de donkere kleur) en daarna heb ik met wit/grijs de accenten erin geverfd. Daarom duurde het niet zo lang, en heb ik er ook niet aan gedacht om tussendoor een foto te maken 🙂 Wat ik hier ook heb gedaan is het volgende: ik heb de draak doorgetrokken tot aan de rand van het canvas. Bij de vorige versies had ik dat nog niet gedaan omdat ik nog niet precies wist wat ik met de rand wou.

En toen de lucht...

En toen de lucht…

Als eerste: sorry voor de kwaliteit van bovenstaande foto 😉

De lucht. Wat zag ik daar tegenop, nog erger dan tegen de bergen. En natuurlijk werkte mijn verf ook niet mee. Als eerste had ik de bedoeling om de lucht zo te houden, totdat de verf ontzettend dun bleek te zijn. Je zag het wit van het canvas er doorheen… Ik heb toen ook besloten om een aswolk boven de vulkaan te maken. Het wit is daar de onderlaag onderlaag van.

De eindversie :D

De eindversie 😀

En dit is de eindversie!

Zoals je ziet heb ik van de lucht een zonsondergang gemaakt. Ik vind hem ontzettend mooi geworden. De wolk ben ik niet heel blij mee, maar ik weet niet hoe ik hem nog moet aanpassen zodat hij mooier, “echter”, wordt. Verder heb ik niets te klagen! Het hele schilderij is al veel mooier geworden dan ik in eerste instantie had verwacht…

Ik heb inmiddels ook inspiratie opgedaan voor een volgend schilderij… Eens zien of dat ook zo mooi gaat lukken! En kritiek (of tips! 😉 ) zijn altijd welkom… 🙂

spacer

5 comments on “Tekening – Draak (2)

 1. Ilona

  Laura, ik vind hem super goed gelukt! Erg mooi gedaan 🙂

  1. Ilona

   Kleuren zijn gewoon erg goed uitgezocht, mooi interessant geheel. Good job 🙂

 2. Opa Frans

  Hallo Laura, In een woord geweldig Die hele compositie en dan die kleuren.
  Ik herinner mij dat jouw vader ooit een draak heeft getekend maar is zoek geraakt (verhuizing?)hij was toen ongeveer 8 jaar!

  Het zit in de genen zullen wij maar aannemen.

 3. utettediert

  Lees het hele blog, pretty good

 4. utettediert

  zeer interessant, bedankt