Tsjechie – 2012 (3)

Eergisteravond (na het uploaden van mijn vorige blog) wilden we op het terras op de camping nog wat drinken. Het was superlekker weer, maar helaas was de bar al dicht. Er zaten nog wel een paar Duitsers op het terras. Ze vroegen of we erbij gingen zitten.

Ik ging nog even iets uit de tent halen en toen ik weer terug kwam zei Frank dat we een biertje van ze zouden krijgen. De man was al onderweg naar hun huisje om het op te halen. Beetje jammer dat ik niet zo goed met ze kon communiceren maar ik kon het behoorlijk goed verstaan en zij verstonden behoorlijk goed Nederlands. Even later kwamen er nog twee Nederlanders bij zitten. De Duitsers hadden daar blijkbaar op gerekend want zij kenden elkaar al en hij had extra bier meegenomen. Het was supergezellig en het werd 11 uur voor we in de tent lagen πŸ™‚ Dat lijkt niet laat, maar het is dan al superkoud buiten.

De volgende dag had ik enorme spierpijn in mijn benen van het wandelen, en hebben we er dus maar een rustdag van gemaakt. We hebben vooral veel gekaart en we hebben ook bedacht waar de volgende stop is: morgen vertrekken we naar Kutna Hora. Dat ligt vlakbij Praag, en er schijnen heel veel kastelen en dergelijke daar in de buurt te liggen dus ik heb er nu al zin in πŸ™‚ Hopelijk kan ik er een paar mooie foto’s van maken πŸ™‚

Vannacht heeft het weer geregend, en niet zo’n beetje ook. Volgens mij was de camping een halve rivier geworden. Ik was best wel bang dat de tent lek zou worden, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Zelfs het voorste gedeelte is van binnen niet nat geworden πŸ™‚

Vanmiddag zijn we naar de glasfabriek hier in Harrachov geweest. We hebben daar een rondleiding gehad. De vrouw die de rondleiding gaf heeft speciaal voor ons alles ook in het Engels uitgelegd.

Tijdens de rondleiding waren er ook echt mensen aan het glasblazen en dergelijke. Het was heel leuk om te zien hoe alles gaat. Ik heb geprobeerd om foto’s te maken, maar volgens mij zijn ze een beetje mislukt:

DSCN0143

Glasblazers aan het werk

DSCN0148

Nog meer glasblazers aan het werk πŸ™‚

DSCN0149

De smeltoven (1450 graden Celcius)

DSCN0151

De installatie om glas mee te slijpen. Hiermee slijpen ze figuurtjes in glas en/of slijpen ze scherpe randjes van de glazen af. De slijptol wordt aangedreven door een waterturbine:

DSCN0155

Met het kaartje konden we ook het glasmuseum in. Hier stonden hele mooie glazen (glazen om uit te drinken, vazen, karafjes en gewoon versiering) maar daar mochten jammer genoeg geen foto’s gemaakt worden. Ik kreeg wel bij veel glazen e.d. het gevoel alsof het in een middeleeuws kasteel thuis hoorde, zo veel versiering zat erop.

Terwijl we in het glasmuseum aan het rondkijken waren begon het ineens te stormen buiten. In no time was de straat in een rivier veranderd. Het was echte een kwestie van seconden. Als je naar buiten keek zag je ook dat de regen drie verschillende kanten op waaide. Het was ook vrij snel weer droog.

We hadden de stoelen en dergelijke wel buiten laten staan dus die waren in die korte bui ontzettend nat geworden. Gelukkig ging de zon meteen weer schijnen na de regen. In no time waren de stoelen dus ook weer droog πŸ™‚

Ik ben ook al erg bruin geworden (voor mijn doen in elk geval!), het gaat supersnel hier. Mijn haar is ook al weer echt blond! En dat in 4 dagen… Ik zal proberen om de komende dagen nog iets te uploaden, maar het zal sowieso niet elke dag worden dat ik weer een verslag upload. Een ding scheelt, dan hebben jullie meer te lezen in 1 keer!

spacer

4 comments on “Tsjechie – 2012 (3)

 1. Ilona

  Leuk, Laura!!!! Groetjes van ons πŸ™‚

 2. ingrid poort

  leuk,dat jullie het zo naar de zin hebben ,en jammer dat we niet iedere dag een verslag krijgen te lezen ,kijk elke avond of er wat is bijgekomen.
  morgen als jullie onderweg zijn voorzichtig zijn en sms ff als jullie op de camping zijn oke?

  liefs van ons xx

 3. Ilona

  en PS, jij wordt ook juist wel heel bruin in de zon hoor, (niet met Thomas vergelijken, das een uitzondering), je bent alleen in de winter heel wit, als je geen zon krijgt πŸ™‚ Gewoon een zonnekind ben je, zonder zon gaat het niet goed πŸ™‚

  Met Ishdor en het nieuwe pupje gaat het trouwens heel erg goed! Ze heet Luca en ze is een super lieve, vrolijke, aanhankelijke maar toch zelfstandige pittige pluizenbol. Een dame ‘with balls’ volgens de puppietest πŸ™‚ Erg leuk zo samen met Ish!

 4. karin

  wat ontzettend leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken op je vakantie! En erg leuk om van je foto’s mee te mogen genieten. (met je opschepperij over bruin wil ik natuurlijk wel ook een foto van jou zien :P) Gaat het inmiddels weer wat beter met je benen? Hugggzz