Tsjechie – 2012 (5)

Al een paar dagen staan we nu op een camping bij het Lipnomeer. We hebben eindelijk de zon gevonden! De eerste dagen was er geen wolkje aan de lucht en was het superwarm. We hebben al 27,5 graden gehad en waarschijnlijk is het nog warmer geweest. In de volle zon voelt het nog warmer aan. ’s Ochtends staat de tent gelukkig nog even in de schaduw waardoor we niet al om 8 uur de tent uit gejaagd worden door de hitte πŸ™‚

De camping waar we nu op staan heet Panorama en ligt in Lipno Nad Vltavou. Dit ligt helemaal aan het zuidelijkste puntje van het Lipnomeer. Het is een mooie camping met de tentplaatsen het dichtst bij het meer. Campers en caravans moeten verder weg staan πŸ™‚ We hebben mooi uitzicht vanuit de tent op het meer.

IMG_20120813_112237

’s Avonds is er een hele mooie zonsondergang te zien achter de bergen. Als de zon weg is wordt het ook meteen best koud, hoewel niet zo koud als in Harrachov en Kutna Hora.

IMG_20120812_194258

Gisteren hebben we een kasteel bezocht. Het ligt ongeveer 15 kilometer bij de camping vandaan, aan de andere kant van het meer. Eerst is het heel goed te rijden maar dan gaat het best stijl omhoog langs een steile afgrond. Er komt verkeer van boven en beneden en er past ongeveer 1 auto op de weg. Er zijn zo nu en dan wel verbredingen in de weg maar een van beide auto’s moet eigenlijk altijd een stukje achteruit rijden of stil gaan staan.

Eenmaal boven aangekomen bleek dat het kasteel een populaire bezienswaardigheid is voor zowel toeristen als Tjechen. Het was er erg druk, maar wij hadden er meer van verwacht. Het was wel mooi om te zien maar het was best klein. We moesten parkeren bij een kerk die daar stond en daarna moesten we nog een stuk naar boven klimmen.

Het kerkje waarbij we moesten parkeren

Het kerkje waarbij we moesten parkeren

Het kasteel (het leek meer op een bunker vond ik, het was een viekant blok)

Het kasteel (het leek meer op een bunker vond ik, het was een viekant blok)

DSCN0263

DSCN0266

We konden ook nog binnen kijken voor 80 kronen per persoon, maar dat hebben we niet gedaan omdat we het een zonde vonden van het geld.

Verder hebben we gezwommen in het Lipnomeer, en niks gedaan πŸ™‚ Het is trouwens wel aangeraden waterschoenen of iets dergelijks mee te nemen aangezien er nogal scherpe steentjes in en aan het water liggen (het is een kiezelstrand). De omgeving is hier ook erg mooi om te wandelen.

spacer

4 comments on “Tsjechie – 2012 (5)

 1. karin

  leuk om weer een update te lezen!

  miss you
  Karin

 2. Frans en Ilona

  Geen mooi weer? Jullie zitten niet vast aan Tjechie, je kunt ook naar een ander leuk land rijden he πŸ™‚ Nou maar mooi dat het nu wel fijn weer is daar! Super mooie foto trouwens van de zonsondergang, heel romantisch en staat mooi op je homepage πŸ™‚

  Liefs, F&I

 3. ingrid poort

  ziet er super uit daar,heel erg genieten volgens mij.
  mooi weer en ook nog een supermooi uitzicht en zomer weer,wie wil er nog meeer!!

  geniet er nog van want de weken gaan snel……

  liefs van ons xxxx

 4. Thomaz

  Wooooo, vetmooie foto! Leuke verhaaltjes πŸ™‚
  Veel plezier nog!

  T.V.