Fenrire – worldbuilding

Ik ben weer aan het schrijven! En nu op de manier waarop het ‘moet’: de worldbuilding. Letterlijk het bouwen van de wereld waar je verhaal zich in afspeelt. Nu heb ik eindelijk iets nuttigs te doen in de bus naar stage én ik kom verder met mijn verhaal! 😀

Nu schrijf ik het liefst echt, op papier dus, en gelukkig gaat dat best goed in de bus (wonder boven wonder). Ik heb voor het schrijven een schriftje gereserveerd, maar deze kon natuurlijk niet ‘saai’ blijven; en ik heb altijd al een keer een ‘doodle drawing’ willen maken dus zodoende. Gelukkig is het – mijns inziens 😉 – goed gelukt.

image

Nou, worldbuilding, wat is dat nou precies? Zoals ik net al zei, het bouwen van je wereld. Zodat als je echt aan het schrijven bent je niet meer hoeft te bedenken hoe het ook alweer zat met de kleding van je weerwolven. Dan gaat het schrijven een stuk sneller!

Ik ben nu dus precies aan het opschrijven hoe alles zit. Denk aan bijvoorbeeld een landkaart, je magiesysteem, de rassen die in je wereld voorkomen met beschrijvingen van hun uiterlijk, kleding, (karakter)eigenschappen, leefgebied etc etc. Maar ook: hoe wordt het land bestuurd? Zijn er rassen die een eigen taal, of dialect, spreken en zo ja hoe?

Oftewel: alles. De kleine details hoeven dan net weer niet, maar het is wel handig om globaal te weten hoe je wereld eruit ziet. En tijdens het opschrijven van al deze dingen krijg ik ook weer ideeën voor het verhaal zelf!

Tot nu toe heb ik zelf een magiesysteem bedacht en uitgeschreven en heb ik bedacht hoe de besturing van het land waar mijn verhaal zich afspeelt werkt. Verder heb ik een lijst gemaakt van alle rassen en heb ik al uitgeschreven en getekend welke rassen welke kleding dragen.
image

Natuurlijk ben ik weer zo dom (of juist slim, het is maar net hoe je het bekijkt) geweest om de lelijkste tekening vooraan te doen voor de foto… en ik kwam er pas achter toen ik ze al in mijn schrift had geplakt. Ah well.

Een ding is nu in elk geval zeker; ik zit weer barstensvol inspiratie voor mijn verhaal en heb nu een plan om het allemaal ook echt op papier te krijgen! 😀

spacer