Minion Spaarpot!

And I’m back! 🙂

Sinds ik een maand geleden de film Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) heb gezien ben ik, net als zo’n beetje iedereen die die film heeft gezien, helemaal gek van de minions! Daarom wou ik iets maken met zo’n schatje, zodat ik mijn eigen minion heb! Toen was de vraag: maar wát? En waarmee? Toen bedacht ik dat ik nog een spaarpot wou en had ik nog een groentenpot liggen dus de keuze was snel gemaakt 🙂

Op sommige foto’s lijken de kleuren erg flets; dat komt door het licht. Doordat het nu steeds vroeger donker wordt moet ik de foto’s bij licht van lampen maken wat niet ideaal is.

Als eerste heb ik op de glazen pot twee lagen Gesso gesmeerd. Dit is vrij makkelijk egaal op glas aan te brengen, en zorgt ervoor dat de acrylverf beter blijft zitten en makkelijker aan te brengen is. Daarnaast heb je minder lagen acrylverf nodig om te zorgen dat het goed dekt.

Minion 1.1

Vervolgens heb ik de lijnen van het broekje van de minion afgetekend en het broekje blauw geverfd en de rest geel. De foto is gemaakt na een laag, maar ik heb er twee of drie aangebracht.

Minion 1.2

 

Daarna heb ik met behulp van stevig papier twee cirkels gemaakt voor het brilletje en deze aan elkaar gelijmd. De 8-vorm heb ik daarna grijs geverfd en daarna op een stuk stevig papier gelijmd en toen de lijm droog was heb ik het platte papier rond de cirkels afgeknipt zodat er een mooi brilletje over bleef. Op ooghoogte van de minion heb ik een stuk zwart lint om de pot gelijmd en daarna het brilletje erop geplakt. Met benzinestift heb ik twee pupillen getekend en klaar waren de oogjes! 🙂

Minion 1.3

Vervolgens heb ik het mondje erop geverfd met zwarte, rode en witte acrylverf en heb ik uit de deksel van de pot een rechthoek gesneden (waar het geld straks doorheen kan 🙂 ) en heb ik het hele deksel met twee lagen gesso gedekt. Vervolgens heb ik er drie lagen gele verf op gesmeerd. Terwijl de verf aan het drogen was heb ik met behulp van DAS klei (droogt aan de lucht) de armpjes en handjes gemaakt.

Minion 1.4 Minion 1.5

Toen de deksel droog was heb ik met behulp van wat dunne zwarte wol en mijn lijmpistool haartjes op de deksel geplakt en klaar was de deksel! De armpjes zijn in dezelfde geel geverfd als de rest van de minion en de handjes in zwart. Deze heb ik ook met behulp van mijn lijmpistool aan de minion geplakt.

Toen ik de deksel vastschroefde zag ik dat er nogal veel ruimte overbleef tussen de pot en de deksel dus dit heb ik opgevuld met de bandana (een stuk lint) . En klaar was de minion!

Minion 1.8 Minion 1.7

 

 

spacer