Tekening – Draak

Gisteren had ik ineens inspiratie voor een tekening. Het idee was om een draak te tekenen, wat uiteindelijk is gelukt πŸ™‚ Hij is beter gelukt dan ik had durven hopen πŸ™‚ Natuurlijk zijn er wat onvolmaaktheden… Ik ben tenslotte geen machine!

Als eerste heb ik het hoofd geschetst met een mechanisch potlood – dit lukte al meteen geweldig!

Potloodschets Draak

Potloodschets Draak

Omdat ik er meteen heel blij mee was, heb ik de lijnen overgetrokken met benzinestift, zodat ik er niets meer aan kon veranderen. Ik weet van mezelf dat ik na een poosje er niet meer blij mee ben en dan dingen ga veranderen… En de tekening vervolgens verpruts.

De overgetrokken tekening!

De overgetrokken tekening!

Daarna bedacht ik om een achtergrond erbij te tekenen. Maar wat? Een bos is altijd leuk, maar dan zou ik de tekening sowieso verpesten omdat ik niet goed ben in bomen tekenen. Een waterval? Nee dat was het ook niet. Toen kwam ik op het idee om rotsen op de achtergrond te doen – een stoere achtergrond bij een “lief” draakje.

Eerst heb ik de achtergrond weer geschetst… En als vanzelf kwam er een vulkaanuitbarsting bij πŸ™‚

De draak met de achtergrond die ik in gedachten had :)

De draak met de achtergrond die ik in gedachten had πŸ™‚

Toen ik blij was met de achtergrond heb ik ook deze overgetrokken – ik vind het heel mooi geworden! Het is niet vaak geweest dat ik zo blij ben geworden met het eindresultaat.

De eindversie!

De eindversie!

Hoewel, eindresultaat… Ik zit erover te denken om hem in te kleuren, maar ik weet nog niet hoe of wat. Ik denk dat ik hem overteken op doek en hem ga verven – hopelijk gaat dat lukken!

spacer

3 comments on “Tekening – Draak

 1. Ilona

  Hey, mooi hoor! Ziet er goed uit!! En ik vind dat je hem wel moet inkleuren, dan wordt hij pas echt af πŸ™‚ gewoon ff op kopieerapparaat leggen… (of overtrekken op een raam, maar das wat meer werk he en ik zou er een stuk of wat kopietjes van maken, nu ik dat zo schrijf is het misschien ook een leuke kleurplaat voor (stoere) kinderen πŸ™‚

  Mooi getekend iig!!

  1. karin

   ik had al gezegd dat ik hem erg leuk vind en het id van Ilona is werelds, dus:
   ja! ja! ja! kopietjes voor een kleurplaat!!! Hebbeh…

   1. Laura

    Leuk! Ik zal hem overtrekken en mee naar huis nemen zodat je kopietjes kan maken. Voorwaarde is, ik wil wel weten wat je “kinderen” ervan maken πŸ˜‰